Bir önceki sayfaya geri dönmek için buraya tıklayın! Sayfayı yazdırmak için tıklayın!
 
 

14.11.2018

 


BASIN AÇIKLAMASI

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

Hastanelerimize Dokunmayın, Kapatmayın!

Bilkent Şehir Hastanesi’nin Aralık ayında açılacağı söyleniyor. Bu hastane gerekçe gösterilerek Ankara’nın en eski ve çok değerli hastaneleri kapatılmak isteniyor. Bu hastaneleri bir daha sayalım:

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Cebeci Doğumevi)
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Ankara (Altındağ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Bu hastanelerin her birinin önemini anlatmaya satırlar yetmez. Ankaralılar bu hastanelerde doğdu, acillerinde şifa buldu, ameliyat oldu, acı tatlı anılar biriktirdi. Bu hastaneler Ankara’nın kimliği, tarihi. Her biri eğitim ve araştırma hastanesi. Buralardan yetişen hekimler ülkenin dört bir yanında şifa dağıttı, hoca oldu, hekim yetiştirdi, profesör oldu, rektör oldu.

Şu anda bahçesinde bulunduğumuz Numune Hastanesi, 137 yıllık geçmişi var. Osmanlı dönemindeki adıyla Gureba Hastanesi, yani gariplerin hastanesi, Cumhuriyet’in verdiği isimle Numune, sembol hastane. Yüksek İhtisas, adı üstünde belli uzmanlık alanlarında ülkenin dört bir yanından hastaların üst düzey tedavi gördüğü merkez. Zekai Tahir Burak Hastanesi (Cebeci doğumevi), tüm Türkiye’de kadın sağlığının en önemlilerinden. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, genç bir hastane, kısa geçmişine rağmen ülkemiz tıbbında önemli yer edindi. Ankara Fizik Tedavi Hastanesi, rehabilitasyon alanında en önde gelenlerden, ülkenin dört bir yanından hastaların yürüyebilmek, konuşabilmek, tutunabilmek için geldikleri hastane, umut kapısı. Dışkapı Çocuk Hastanesi, çocuk sağlığında çok değerli bir hastane, tarihi boyunca en zor hastalıklara yakalanmış milyonlarca çocuğa şifa dağıttı.

Bu hastaneler Ankaralılar’ın, hatta tüm Türkiye’nin şifa merkezleri. Kolay ulaşıyoruz, hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlıkçılarımız orada. Özellikle yoksul halk kesimleri sağlık hizmetlerini buralardan alıyorlar. Sağlığımızın garantisi hastaneler bunlar.

Bilkent Şehir Hastanesi çok tartışıldı, itirazlarımızı, nasıl yeni hastaneler istediğimizi anlattık. Bu hastanenin maliyeti çok yüksek ve şeffaflıkla açıklanmıyor. Değişik kaynaklardan anladığımıza göre günlük kirası yaklaşık 1,5 milyon lirayı buluyor. Bir o kadar da hizmet alımı için bedeller ödenecek. Torunlarımızı bile borçlandırıyoruz. Uzak, yolları yetersiz. Bu hastaneye yol yapılacağı gerekçesiye Ankara’nın akciğerlerine, ODTÜ ormanlarına zarar verildi, verilecek. Hastane çok büyük, bilimsel gerçekler gösteriyor, Dünyanın en büyük hastanesi diye sunulan bu hastane içinde hizmet almak çok zor olacak.

Şimdi de yıllardır sağlık hizmeti aldığımız hastanelerimiz kapatılmak isteniyor.

Kabul etmedik, binlerce Ankaralı mevcut hastanelerimizin korunması, geliştirilmesi, kapatılmaması için imzalar verdi. Mahalle toplantıları yaptı, çarşıda, pazarda, salonlarda etkinlikler düzenledi. Topladığımız imzaları başkanlarımızdan oluşan bir heyet Sağlık Bakanlığı’na teslim edecek.

Sesimize kulak verin.

Hastanelerimize dokunmayın, onlar bizim yaşam sigortamız, sağlık çalışanlarının emek verdikleri mekanları. Bizleri ve sağlık emekçilerini hastanelerimizden koparmayın.

Hastanelerimizi Kapatmayın Ankara Platformu



BASIN AÇIKLAMASININ İNTERNETTEKİ YANSIMALARI

https://www.ato.org.tr/news/show/461